Kiinteistönvälittäjä Helsinki

Myimme hiljattain oman asuntomme rakkaasta kotikaupungistani ja etsin meille sopivaa kiinteistönvälittäjää Helsingistä. Monia kiinteistönvälittäjiä tunnenkin, mutta halusin silti vertailla palveluita ennen päätöksen tekemistä.

Eri toimistot, eri pätevyydet, eri kokemus

Jokaisessa välitystoimistossa tuntui olevan useita myyjiä ja välitystoimistojakin on todella paljon erilaisia ja eri hintaisia. Muutama kahden tai jopa vain yhden välittäjän toimistokin tuli vastaan. Jotkut työtä tekevistä olivat LKV-pätevyyden omaavia ja jollain oli vielä siihen päälle muitakin pätevyyksiä, kuten YKV, Ylempi kiinteistönvälittäjä tai KiAT eli kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto. Monet toimivat myös tittelillä asuntomyyjä. Asuntomyyjällä ei ole mitään alan virallista koulutusta, mutta hän voi kuitenkin tehdä myyntityötä samaan tapaan, kuin esimerkiksi LKV-pätevyyden omaava välittäjä.

Googlasin Kiinteistönvälittäjä Helsinki ja hakutuloksia todellakin siis riitti. Eri koulutustaustalla, eri työkokemusvuosilla, eri toimistoista, jne. Valinta tuntui siis todella vaikealta, koska moni tapaamistani välittäjistä olivat erittäin supliikkeja ja mukavia ihmisiä. Loppumetreillä löysin vielä Koti Vaihtoon -nimisen yrityksen, jonka palvelu tuntui sopivan itselleni parhaiten.

Muista erottuva konsepti

Koti Vaihtoon tarjosi konseptin, jossa kiinteistönvälittäjänäni toiminut Heli hoiti kaiken asioinnin aina sopivien näyttöaikojen sopimisesta hintaneuvotteluihin ja kauppakirjojen laadintaan. Minun tuli ainoastaan päästää asunnosta kiinnostuneet katselijat sisään ja näyttää kotiani heille. Näytöt oli helppo sopia, kun ei tarvinnut itse miettiä, milloin pitää olla kotoa poissa. Koirakin oli helppo pitää pikkuvessassa näyttöjen ajan.

Vaivannäköä, mutta kyllä kannatti

Palvelussa jouduin näkemään itse vähän vaivaa sen eteen, että näytöin oman asuntomme, mutta onneksi näyttöjä tarvitsi sopia vain 3kpl sopivien ostajien löytymiseen. Oikeastaan heti ensimmäiset katsojat lopulta päätyivät ostamaan kotimme ja vieläpä yli pyyntihinnan. Kohteesta tuli toinenkin tarjous, mutta se jäi vähän alakanttiin.

Olin myös tyytyväinen siitä, että vaikka kohteemme sai hyvää näkyvyyttä portaaleissa, huomasin, että Koti Vaihtoon mainosti myös kohdettamme Facebookissa. Tuttavani huomasikin, että olemme myymässä asuntoamme, kun mainos tuli hänelle Facessa vastaan.

Hyvää palvelussa oli myös Matterportin 3D-kuvaus. Tykkäsin siitä, että asunnosta kiinnostuneet saivat netissä realistisen kuvan asunnosta 3D-palvelun avulla, eikä jokaisen tarvinnut tulla paikan päälle ihmettelemään. En olisi hirveän suurta katsojarumbaa todennäköisesti jaksanutkaan.

Kiinteistönvälittäjä Helsinki – edullinen hinta välityspalkkiolle

Säästimme välityspalkkiossa aika mukavan summan. Maksoimme välityspalkkiosta ainoastaan 1 % ja asuntomme myyntihinnaksi tuli 383 000 euroa. Näin ollen välityspalkkio oli 3830 euroa. Toisiksi halvin välityspalkkiotarjous, joka saatiin, olisi ollut 2,5 %. Tähän nähden säästettiin siis pitämällä kolme asuntonäyttöä itse lähes 6000 €. Näyttöihin meni noin tunti, joten 2000 € säästö per näyttö tuntui hyvältä palkkiolta ja työ alkoi tuntua jopa mukavalta. Pitäisiköhän itse ryhtyä kiinteistönvälittäjäksi 😀

Vähän fiiliksiä meidän ihanasta kotikaupungista:

Säästön lisäksi nopeus yllätti

Säästön lisäksi palvelun nopeus yllätti. Kun asunto oli mennyt nettiportaaleihin, ei kestänyt kovinkaan kauaa, kun jo näyttöaikoja alettiin sopimaan. Sopimuksen allekirjoittamisesta valokuvaaja tuli kuvaamaan kohteen muutaman päivän päästä ja siitä meni vielä pari päivää, kun kohde oli netissä. Kaiken kaikkiaan sopimuksen allekirjoittamisesta meni vain muutama viikko, kun kohde oli myyty. Meidän alueemme tosin on hyvää aluetta ja asunnot menevät kohtuullisen mukavasti kaupaksi.

Luotettava kiinteistönvälittäjä Helsingissä

Jos etsit Helsingistä kiinteistönvälittäjää, kannattaa ehdottomasti ottaa vertailuun Kotivaihtoon.com. Jos ihmisten kohtaaminen ei ole sinulle ongelma. Itse teen myyntityötä muutenkin, joten tykkäsin jopa esitellä omaa asuntoamme, varsinkin, kun tunnen sen ja naapurit välittäjiä paremmin. Kotiamme katsomassa käyneet jopa kehuivat sitä, että saivat kattavasti tietoa kohteesta ja sen lähiympäristöstä sekä lähellä olevista palveluista. En tosin kaikkiin teknisimpiin kysymyksiin isännöitsijäntodistukseen liittyen osannut vastata, mutta onneksi pystyin heille sanomaan, että välittäjäni Heli palaa heille asiaan.

Jos asunnon myynti tulisi taas ajankohtaiseksi, tiedän jo kenelle soittaisin heti ensimmäisenä. Voin lämpimästi suositella palvelua myös muille, jotka eivät halua maksaa kymppitonnia tai viittätoista välityspalkkiosta. Lisäksi jos asunnon myynti nopealla aikataululla olisi tarpeen, on toinen hyvä syy.

Muutto Espooseen – ei onneksi kauas Helsingistä

Onneksi ei tarvinnut kauas Helsingistä muuttaa, ja uusi ihana koti löytyi Espoosta. Uudessa talossa pitää pikkuisen saumoja uusia ja muuta pientä remonttia tehdä, mutta muuten on kyllä heti valmis koti asuttavaksi. Käytiin heti kesän ekoina hellepäivinä ”naapurissa” lasten kanssa, eli tietysti Matinkylän rannassa jätskillä 🙂

Samankaltaiset artikkelit