Tilaa piipullesi nuohous Espoossa

Onko sinusta alkanut tuntua, että piipullesi pitäisi tilata nuohous Espoossa? Ehkä savuhormi ei tunnu enää vetävän hyvin, tai kotisi sisällä alkaa jo leijua savunkatkua.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi nuohous on tärkeää tilata hyvissä ajoin, ja miten löydät hyvän nuohoojan.

Tilaa nuohous Espoo

Nuohous Espoossa – miksi tarvitsen nuohousta?

Jokaisen espoolaisen, joka asuu omakotitalossa tai muussa savuhormilla varustetussa asunnossa on syytä kiinnittää huomiota siihen, milloin hormi on viimeksi nuohottu ja missä kunnossa hormi on. Luonnollisesti tämä vaatimus koskee myös niitä ihmisiä, joilla on esimerkiksi kesämökki tai kesäasunto Espoossa.

Nuohouksella savuhormi pidetään toimintakykyisenä ja turvallisena. Nuohouksen laiminlyönti paitsi saa piipun toimimaan huonosti (tai saa sen jopa kokonaan tukkoon ajan myötä), se voi aiheuttaa myös merkittävän paloturvallisuusriskin.

Nuohous Espoossa ja muuallakin on lakisääteistä

Nuohouksen hoitaminen on myös rakennuksen omistajan tai haltijan lakisääteinen velvollisuus. Rakennuksen haltija tai omistaja on vastuussa siitä, että rakennuksen savuhormit nuohotaan määräajoin ja niitä on siten turvallista käyttää.

Jos asunto on vakituisessa käytössä, sen hormi ja tulisija täytyy nuohota vuoden välein. Vapaa-ajan asunnoille riittää, että hormi nuohotaan kolmen vuoden välein.

Jos hormi on ollut käyttämättä ainakin kolme vuotta, lain mukaan se on nuohottava, ennen kuin hormia saa alkaa uudestaan käyttää.

Kannattaa myös huomioida, että rakennuksen haltija tai omistaja vastaa myös siitä, että nuohous voidaan turvallisesti tehdä. Tämä tarkoittaa, että katon tikkaiden ja turvavarusteiden pitää olla riittävän hyvässä kunnossa.

Miksi nuohous kannattaa tehdä ajoissa?

Jos piippua ei nuohota ajallaan, vaan sen annetaan mennä huonoon kuntoon tai tukkeutua, varsin ilmiselvä ongelma, joka tästä aiheutuu on se, että talosi täyttyy savusta. Jos hormi ei vedä, ei vaikkapa takkaa voi käyttää.

Vaarallisempi nuohouksen laiminlyönnin aiheuttama on ongelma on sen paloturvallisuusriski. On hengenvaarallista ja vastuutonta päästää savuhormia niin huonoon kuntoon, ettei se ole enää paloturvallinen.

Säännöllisen nuohouksen yhteydessä nuohooja voi myös havaita erilaisia piileviä vikoja hormissasi ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa merkittäviä ongelmia.

Hyvin hoidettu nuohous voi osoittautua hyödylliseksi myös silloin, jos päätät myydä talosi jossain vaiheessa. Kiinteistönvälittäjäsi voi saada talostasi paremman hinnan, jos rakennuksen savuhormit on pidetty kunnossa.

Mistä tilaan nuohouksen Espoossa?

Yksi hyvä keino löytää nuohooja Espoossa on yksinkertaisesti hakea tekijää Googlesta. Kirjoita vain Googlen hakukenttään “nuohous Espoo” ja katsoa, mitä hakutuloksia Google sinulle tarjoaa.

Voit käydä vaikka muutaman kiinnostavimman hakutuloksen läpi, ja katsoa millaisia nuohouspalveluita ne tarjoavat.

Todennäköisesti löytämiesi nuohousyritysten palvelut ovat pääpiirteissään samanlaisia, joten kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen käsityksen saat eri toimijoista heidän verkkosivujensa perusteella. Jos yritys ei esimerkiksi ole jaksanut lainkaan panostaa kotisivuihinsa, vaan sivut toimivat huonosti ja näyttävät kamalalta, ei se anna kovin hyvää kuvaa yrityksen prioriteeteistä.

Kiinnitä huomiota myös siihen, mitä ja miten yritys kertoo itsestään ja palveluistaan. Jos nuohousyritys ei osaa tai halua kertoa sinulle palvelustaan juuri mitään, ei se anna yrityksestä kovin hyvää käsitystä.

Kun olet löytänyt lupaavimmalta vaikuttavan nuohoojan, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä yhteyttä ja pyytää tarjous. Jos sinulla herää kysymyksiä nuohouksesta tai yrityksen palveluista, voit vaikka kysyä ne samalla kun otat yhteyttä.

Nuohous Espoossa – mitä se maksaa?

Usein palvelun hinta on ihmisille tärkeä valintakriteeri. Heitä saattaa kiinnostaa mitä palvelu maksaa ja miten palvelujen hinta määräytyy Eri toimijat tarjoavat nuohousta Espoossa hieman eri hintaan, mutta hinnat eivät yleensä kauheasti eroa toisistaan. Siksi ei ole viisasta liikaa keskittyä palvelun hintaan, vaan hinta-laatusuhteeseen.

Minimaalinen säästö hinnassa ei järkevä, jos saat sillä merkittävästi huonompaa palvelua. Kannattaa siksi yrittää valita mielestäsi paras nuohooja budjettisi rajoissa.