Kattopinnoitus Jyväskylä – mitä siitä tulee tietää? 

Katot ovat yksi yhteiskunnan arkielämän peruselementeistä, ja kattopinnoitus Jyväskylä on tärkein tekijä sen kunnossa pitämiseen. Vaikka huolletun katon merkityksen ymmärtäminen voi olla välillä haastavaa, ymmärrät kyllä nopeasti, miten ratkaisevan tärkeitä katot ovat, jos kattosi alkaa vuotaa tai se homehtuu. Pelkkä katon romahtaminen ei tarkoita sitä, että katto on epäkunnossa, vaan pinnan alla voi kyteä paljon muutakin. 

Katot joutuvat koville, kun ne ovat jatkuvasti sään armoilla. Ne altistuvat auringolle, sään vaihteluille ja ympäristön vaihteluille. Kun nämä kausittaisen sään muutokset tapahtuvat, myös ihminen itse muuttuu niiden mukana. Talvella laitamme takin päälle, vaihdat autosi renkaat tai lapioit jalkakäytävältä lumen pois. Mutta toisin kuin ihmiset ja rutiinit, katot eivät aina saa asianmukaista huoltoa, jota tarvitaan vuodenvaihteluista selviytymiseen. 

Mikä on kattopinnoitus? 

Kattopinnoitteiden levitys on prosessi, jota käytetään asennetun kattotyypin suojaamiseen ja käyttöiän pidentämiseen. Kattopinnoitteissa, jotka tunnetaan myös kattopäällysteenä, käytetään paksua pinnoitusainetta, joka on laboratoriossa kehitetty.  

kattopinnoitus jyväskylä

Jokainen kattopinnoitemalli tarjoaa ylimääräisen suojakerroksen katollesi. Pinnoitusaineet auttavat säilyttämään katon elastiset ominaisuudet koko elinkaaren ajan. Kun kattopinnoite on kovettunut, se muodostaa uuden suojakerroksen. Kattopinnoite peittää myös koloja ja saumoja ja näin suojaa kattoa. Myös maalaaminen ennen pinnoittamista auttaa suojaamaan reikiä ja saumoja.  

Kattopinnoitteet tarjoavat katollesi suojauksen, jota tavallinen kattomaali ei sisällä. Yleensä urakoitsijat levittävät pieniä annoksia suojakerroksia. Suojakattourakoitsijat käyttävät sen sijaan parannettua kattopinnoitustapaa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota katon suojapeitteeseen. Ilman mutkien suoristamista. Ammattilainen antaa sinulle mielellään lisätietoja, kuina kattopinnoitus toimii ja hoidetaan.  

Kattopinnoitus huoltaa kattoasi 

Kattopinnoitepalvelut sisältävät yleensä katon korjaamisen, paikkaamisen ja pinnoittamisen sovitulla tavalla. Yleensä kattopinnoituspalveluihin kuuluvat kuuluu katon kunnostaminen ja säänkestävyyden takaaminen, jotta katto kestää kovimmatkin sääolosuhteet. Oikein käytettynä kattopinnoitteet lisäävät kattosi käyttöikää vuosilla. Kaikki kattopinnoitteet eivät missään nimessä ole samanlaisia. Siksi niihin tulee perehtyä ja ymmärtää, mikä pinnoite sopii juuri omalle katolle parhaiten. Jos katto jätetään ilman asianmukaisia pinnoitteita, se alkaa rapistua tavanomaista nopeammin. Nämä vauriot heikentävät merkittävästi talosi turvallisuutta ja kuntoa. Myös energialasku saattaa nousta ja sitähän me emme halua! Kattopinnoitus voi auttaa pidentämään investointisi käyttöikää ja tehokkuutta.  

Kuinka paljon kattopinnoitus maksaa – Jyväskylä  

Kattopinnoitteen kustannuksia laskettaessa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat asiaan. Kattopinnoitteiden hintaan voivat vaikuttaa muun muassa kohteen sijainti, koko, itse aine ja tarvittavan palvelun muoto. Kattopinnoitteiden keskimääräiset kustannukset tasaisilla pinnoilla vaihtelevat nollan ja kahden euron välillä. Kattopinnoitteiden lisäarviot koskevat myös harjakattoja ja kaltevia kattoja. Nämä hinnat nousevat yleensä, kun turvallisuuteen tulee kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota. Kustannukset nousevat myös riippuen käytetystä kattopinnoitteesta ja siitä, tarvitseeko kattosi korjauksia ennen asennusta. Katolla voi olla esimerkiksi hometta. Tähän päälle tulee vielä pinnoitetyön tekevän yrityksen työn hinta. Kattopinnoitustyö voi viedä useammankin päivän, jos katto on iso ja työtä on paljon. Hyvin hoidetun katon pinnoittaminen ei vie niin kauaa. Pinnoituspalvelua kilpailuttaessa on tärkeää ymmärtää, mistä palvelun hinta muodostuu ja miksi. Jyväskylässä on monia hyviä pinnoituspalveluja, joihin kannattaa olla yhteydessä. Toivottavasti tekstimme auttoi sinua ymmärtämään, mitä kattopinnoitus on. Jyväskylän lähellä ja Keski-Suomessa on paljon hyviä kattopinnoitus töiden tekijöitä. Valitse paras. 

Samankaltaiset artikkelit